In English På dansk Deutch
Forsiden Sitemap Send til en ven Forhandlerlogin

SEAPIX

Et rigtig stærkt produkt fra IxBlue (tidligere kendt som Sodena). SeaPIX er et revolutionerende 3D Sonar og MultiBeam ekkolod med ikke mindre end fantastiske funktioner til fiskeri i op til 400 meters dybde.

SeaPIX er ikke kun et 3D multibeam ekkolod, men en avanceret sonar. SeaPIX multibeam beregner dybde og hårdhed i en fast strålebredde og som en avanceret sonar fra 30° til 90° hele horisonten rundt. Visning af biomasse (fiskepoller) direkte i 3D billedet eller i taktisk sonarbillede.

SeaPIX anlægget overgår noget andet produkt på markedet der sigter til fiskeri- eller semiprofessionelt opmåling og survey opgaver.

En af anlægges store fordele er den indbyggede bevægelsessensor i transduceren, dette gør installation utrolig enkel, ja faktisk Plug-og-Play som man siger i computerverdenen. Kompensering for skibets bevægelser i søen er et af de største problemer med et multibeam-ekkolod og indbygning af bevægelsessensor direkte i transduceren eliminerer fuldstændigt problematikken med at kende skibets tyngdepunkt, der som bekendt ændrer sig ifm. med den varierende lastning, og de andre anvendte sensorer ombord (GPS kompas, motion sensor m.v.) SeaIPX har en strålebredde på 120° og giver over 200 dybder i hvert lodskud eller sagt med andre ord, der oploddes ca. 5 gange dybden. Altså på 50 meters vand får man en nøjagtig opmålt bundprofil på ca. 250 meter, hvilket vil betyde en punktafstand på 1.5 meter. Der gemmes én dybde og én bundhårdhed pr. dybdepunkt, herved oploddes bunden hurtigt i realtime. Resultatet ses straks direkte på skærmen, ligesom fiskepoller oppe i vandsøjlen vil blive vist.

Sodena og IxSea mener det fremtidige fiskeri vil fokusere meget på økonomien og ikke mindst brændstofforbruget. Med testanlæg installeret i Frankrig har fiskerne helt ændret deres fiskemetoder og sætter nu først deres trawl, når et område er blevet gennemsøgt.

SeaIPX virker også som en normal sonar, da sonarstrålen elektronisk kan drejes 360° rundt med 30-90° op og ned. Frekvensen som SeaIPX udsender med er 150kHz og med en sendestyrke på hele 1000 watt. Anlægget har flere samtidige og drejelige  beam, således at hele områder omkring eget skib kan overvåges.

SeaIPX har 64 kanaler, der giver en opløsning på kun 15cm på hele 200 meter vand. SeaIPX bør opleves, ring for en detaljeret beskrivelse og brochure.

Mange anlæg er nu i drift i Danmark, Grønland og Færøerne.

Logo